woensdag 22 juni 2011

Dinsdag...

Na een goede nachtrust zijn we dinsdagochtend weer vol goede moed aan de slag gegaan..
De verfploeg propte zich met zn 4en in een mega klein kamertje, terwijl Gerard in het andere kamertje nog bezig was..Hoe bedoel je, we jagen flink door..haha..
De meiden uit Masaya van de verfploeg, Heissel en Martha, mochten niet mee deze ochtend..Maandag waren zij wel mee geweest..Dat mocht van Henk, op voorwaarde dat zij voor hun eigen werk wat geregeld hadden..Dit bleek niet het geval dus mochten zij dinsdag niet meer mee..
Het platen ging ook gestaag door..Jaap en Jan V. hebben zich op een heel groot huis gestort en maken dit waarschijnlijk ook helemaal af..Althans, ze hebben daar gemetseld, geracheld en geplaat..Geverfd wordt er weer door de verfploeg en het dak is weer gedaan door Beymar en David..
Zo gaan we steeds verder..Het was wel een beetje lastig met de ruimte..Gerard werd er helemaal panisch van..De timmerploeg kwam de deuren erin hangen en Gerard moest buiten platen..Gevolg was dat Gerard niet makkelijk in en uit kon lopen en dat er ongeveer 10 mensen in een klein huisje stond..Niet echt handig als je keihard werken wil....

De jongens werken nog steeds hard mee..De meesten werken keihard en zijn ook nog wel een soort van handig..Ze weten bepaalde dingen gewoon niet, je moet ze het leren..Maar ze kunnen het wel..En ze zijn mega trots als ze weer een complimentje krijgen!!
Wel was er dinsdagochtend een niet zo hele leuke sfeer..Er was een hoop drank in het spel..Groepjes mensen die zomaar dronken over straat zwalkte en ook jongens van de groep die niet komen werken omdat ze teveel gedronken hebben..Na het weekens is dat eigenlijk erin geslopen..Op zo´n moment vraag je je weleens af waar je mee bezig ben..Jongens van de groep die aan het werk zijn en zomaar weglopen om met dronken vrienden mee te gaan..Het is een probleem waar de mensen hier veel mee te maken hebben..En het is niet leuk..Het lijkt alsof je een beetje voor Piet Snot aan de gang bent..Maar als je dan later weer bij een huisje komt waar een jongen staat te zwoegen om een plaat vast te krijgen, is dat veel meer waard!!!!!!!

Peter, Adwin en Suzan zijn dinsdagmiddag met Henk naar Leon geweest..Peter heeft daar een adoptiekindje en wilde daar heen..Omdat Adwin en Suzan een plan hadden bedacht maar Henk eigenlijk geen tijd heeft om het te bespreken, moesten zij ook mee..

Na een rustige rit waren we rond 5 uur weer thuis en hebben we even lekker wat gedronken..De saus voor het eten werd weer klaargemaakt en we aten Kip Matras Met Dekbed..Heerlijk!!Klara had ook nog een saus gemaakt met kip en aardappels en groente..Het was weer erg lekker..
Na het eten was het vrij rustig..Er werd gedoucht, een spelletje gedaan..Ooh ja, dat spelletje is ook nog wel grappig..We doen Uno en aan het begin van de vakantie zei Jaap dat hij altijd won..Van z´n kids, want tegen de tijd dat hij ging verliezen was het bedtijd..Hier geldt dat niet..En Jaap wint niet altijd........Hij wordt gewoon keifanatiek....haha..

Inmiddels is er weer een nacht met regen voorbij en zijn we weer in Managua..Alle spullen zijn gepakt en de boodschappen zijn gedaan..Ook de accutollen zijn hier aangekomen..Die waren we deze keer helaas vergeten..
We gaan vandaag onze laatste hand leggen aan de huisjes want morgen is het alweer tijd om de rozen erop te gaan schroeven..De jongens en de mannen uit Masaya en Managua zullen nog wel even doorwerken om zo de huisjes echt af te maken..

Waarschijnlijk is dit het laatste stukje van ons vanuit Nicaragua..De laptop gaan we nu weer terug brengen en op de andere is nog geen internet..Misschien gaan we nog een keer naar het internetcafe maar daar kunnen geen foto´s erop worden gezet..De foto´s lukken nu ook niet zo goed dus helaas..
Als we thuis aangekomen zijn, zullen we nog een stukje op de site zetten..

Heel veel liefs van de kanjers uit Nicaragua..


18 opmerkingen:

  1. Hee Ad en Suus en iedereen daar,

    heel veel succes daar de laatste daagjes! en geniet er ook nog even van! Wij zijn nu al super benieuwd naar de foto's en de verhalen! we wensen jullie allemaal alvast een hele goeie terugreis toe en vinden dat jullie weer prachtig werk hebben verricht!!

    Groetjes Floris&Ronella Lisa-marie en Rosa-sophie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey nica's
    Heel mooi dat werk wat jullie he.bben verricht
    veel huisjes maqr succes verder nog een fijne dag en een goede terug reis
    met vriendelijke groeten bram verhey

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo allemaal
    zo te lezen wegen de laatste loodjes het zwaarst
    Ik hoop dat jullie een goede bedank dienst hebben en succes met het schroeven van de rozen
    Suzan denk je nog aan mijn slippers ,Peter zorg jij weer voor het assortiment voor de markt, Huibert ga jij met Jan V gelijk even naar de kapper op de markt,volgens je vader mag je zo niet thuis komen
    Gerard kan je ons in de vakantie nog een keer Spaanse les geven
    We hopen dat jullie een goede terugvlucht hebben met een zachte landing voor Suzan
    en we zien jullie weer in Dordrecht of aan de Veenweide weg
    tot zaterdag


    groetjes de Mikkies

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo allemaal,
    het schiet al weer lekker op voor jullie/ons. Beetje tevreden? Ja, je kunt beter voor Piet Schop werken als voor Piet Snot..Tenminste denk ik... Volhouden maar hoor. Hè Gerard.. je had er natuurlijk ook voor kunnen zorgen dat je even wat eerder klaar was geweest hè. Wel op blijven letten natuurlijk. Groetjes allemaal, goeie reis terug en blew tot zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve allemaal,
    Ik vind jullie kanjers! Geweldig wat jullie in die tijd hebben gepresteerd! De laatste loodjes wegen het zwaarst, probeer ook nog even te genieten!
    Enne, Jaap, succes met Uno, ik weet als geen ander hoe pijnlijk verliezen voor je is... (alhoewel, sterkte voor Jaap, of juist sterkte voor de rest... als jullie een gezellige terugvlucht willen, laat 'm dan de laatste avond maar gewoon winnen.)
    Sterkte met het afscheid, een heel goede reis terug en hoop jullie in goede gezondheid zaterdag te zien!
    Liefs, Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Christa(en de rest natuurlijk)!!!
    Pracht werk wat daar weer door jullie is verricht. Mooi om te zien dat er toch weer wat mensen dank zij jullie van een wat luxer onderkomen kunnen genieten. Succes met de rozen schroeven morgen. Gods zegen op jullie werk en de terug reis gewenst. He Chris: Zal je daar niet blijven??? Is zo weer Januari, dan gaan we toch weer????. Veel plezier nog de komende dagen en hopen tot zaterdag.
    Gr je Ma en Pa.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha jan en alle man/vrouw,

    Fijn dat alles zo goed gaat, en prachttig werk verricht hebben.
    Pa als je naar de kapper gaat op de markt, niet te kort he zegt ma.
    succes met het schroeven van de rozen, en nog een fijne dienst.
    goeie reeis en tot zaterdag.

    Groetjes en veeel liefs ma en de rest.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jammer dat het niet lukt met de foto's. Wat zijn die dagen weer snel gegaan voor jullie helemaal denk ik. Succes met het aanbrengen van de rozen en een voorspoedige terugreis gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo zwoegers,

    Fijn dat alles weer zo goed verlopen is, al is het weer met de nodige hobbels die ook deze keer weer genomen moesten worden.
    Om voor mij te werken is niet aan te bevelen. Je kan beter MET mij werken, maar dat ging deze keer helaas niet. Wie weet de volgende keer.
    Alvast een succesvolle afsluiting van de bouw, een goede dankdienst en een rustige terugvlucht toegewenst.
    Ik hoop jullie zaterdagmorgen weer de hand te mogen schudden.
    Groetjes en tot ziens.
    Don Piet (snot) Schop.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha allemaal
    Mooi werk zo met zn alle,
    succes nog met de laatste dingen.
    peter let je nog een beetje op corientje.
    We hopen jullie in lekkerland weer te ontmoeten.
    We hadden al eerder een reactie geplaatst maar dat is blijkbaar niet gelukt.

    met vr gr Martijn en Marieke vd Boogaard

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo daar.
    Jullie met je spaanse ervaring kunnen mij vast wel helpen met de volgende vraag; "hoe heet de man van een Nica?"



    Volgens mij is dat Nico!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo ad en suus en allemaal.
    Het lijkt me moeilijk om weer afscheid te moeten nemen, sterkte daarmee !
    Jullie hebben weer mooi werk verricht, daar kunnen jullie trots op zijn!
    Een hele goede terugreis toegewenst.

    Een hartelijke groet A3 en Aagje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo allemaal,

    in de hoop dat jullie dit nog ergens te lezen krijgen: hele goede reis en we zien er naar uit jullie te ontmoeten zaterdag.

    Groeten uit Kinderdijk

    PS Joost heeft vanavond maar vast de laatste 2 vakjes ook weggestreept! De tijd kan niet vlug genoeg gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha allemaal,
    Jammer he dat jullie missie bijna weer voorbij is. Het zal weer lastig zijn om afscheid te nemen van de mensen daar. Sterkte daarmee.
    Namens mij ook een goede dankdienst toegewenst, eigenlijk wilde ik schrijven, een overweldigende dankdienst, maar misschien vinden jullie dat wat overdreven!
    Ik hoop dat jullie een goede reis terug hebben en bid dat God met jullie mee zal reizen dan is het altijd goed.
    Tot zaterdag. Groetjes aan al de Nicagangers en ook aan John, Henk en Hannie, en natuurlijk speciaal voor Jan, mijne man.
    Truus

    BeantwoordenVerwijderen
  15. hallo hallo,

    sterkte met alles daar.
    goede reis allemaal!!
    en tot zaterdag!!! :) :)

    gr lennart

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Beste Nica vrienden,
    We hebben jullie weer mooi kunnen volgen afgelopen weken. Zo te merken uit de verhalen hebben jullie een mooie tijd daar. Het valt af en toe niet mee om gemotiveerd door te gaan als de mensen waar je voor bezig bent dronken zijn of weglopen, maar an vind ik het heel mooi wat Henk in zijn brief schrijft dat jullie op deze manier wel een christelijk getuigenis afgeven.
    Je geeft iets aan mensen die dat niet verdienen zoals ook de Here Jezus gedaan heeft voor ons.
    Een hele goede terugreis toegewenst en ik kijk uit naar jullie verhalen. Tot zaterdag hopen we.

    Groeten, Arie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Beste mensen
    EEN HELE GOEDE REIS NAAR HUIS EN EEN BEHOUDEN THUISKOMST
    Hgr Tante marie van Dieren
    Rumpt

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Jan en Joke S.25 juni 2011 om 01:38

    We hopen dat jullie allemaal een voldaan gevoel hebben over dit deel van het project en wensen jullie een goede vlucht en een behouden thuiskomst.
    Tot ziens, Jan en Joke S.

    BeantwoordenVerwijderen