zondag 12 februari 2012

Vertrek..

Het eind van de 2 weken was weer inzicht. Helaas.
Na een mooie afscheidsdienst, die wel een beetje rumoerig was, hebben we van de jeugd nog afscheid genomen. Jan-Peter liet een jongetje de maan zien, hij zag de maan en wij zien diezelfde maan. Eigenlijk best een heel mooi beeld. We gaan wel uit elkaar maar leven op dezelfde wereld, met dezelfde God.

Om half 5 stond de taxi voor en Clara was bij Casa Jan. Na ook nog van haar afscheid genomen te hebben vertrokken we met nog wat jeugd naar Managua. John ging Brenda halen en kwamen daarna ook nog naar het vliegveld. Alle tickets lagen al klaar dus we konden zo onze koffers inleveren en door naar de douane. Daarvoor nog even afscheid genomen van Suus, Adwin, Gerard, John en Brenda en de jeugd die nog mee was.
Door de douane was het echt voorbij. Dit blijft toch zo'n magisch vervelend moment....."Snel" even een bakkie gedronken voordat we het vliegtuig ingingen en toen zaten we daar. Het was een goede vlucht maar de landing in Houston..Hobbelen en schommelen. Best veel turbulentie. Ook daar weer veilig aan de grond en toen konden we daar door de molen van wetjes en regels. Het liep een beetje chaotisch maar al met al was alleen Jan den Hoed het bokkie.
Hij had zijn blauwe kaart niet goed ingevuld en werd er ook nog steekproefsgewijs uitgehaald. Koffer uit het vliegtuig en helemaal doorzocht. Hoeveel geld hij bij zich had, wat voor werk. Helaas sprak hij niet zo goed Engels dus Jerobeam moest op hem wachten. Jerobeam en hij waren allebei een andere kant opgestuurd als de rest van de groep dus gelukkig waren ze nog samen. Uiteindelijk besloot de groep door te lopen en zouden Christa en Jerobeam op hem wachten. Dit duurde ongeveer een klein uurtje en daarna konden ook Jan H, Jerobeam en Christa weer naar de groep.

Nog even een rondje gelopen op het vliegveld en wat gedronken en gegeten en ook geslapen. Daarna was het tijd om de lange vlucht in te gaan naar Amsterdam. Dit viel nog best wel mee want het was maar 9 uur en 11 minuten. De heenweg was zeker 2 uur langer. We kregen lekker eten en de meesten vielen daarna in slaap. Degene die niet konden slapen zaten ook echt helemaal klaar wakker zich te vervelen of wat te lezen. Of lekkere winegums te kanen.
In Amsterdam aangekomen werd de landing rustig voltooid. We konden onze spullen pakken en uit het vliegtuig. Het was echt BERE KOUD!!!!!!!! Na 2 weken boven de 30 graden naar iets onder het vriespunt. Wel echt een hele grote overgang.
De overkanters en Jan-Peter werden opgewacht door familie. De rest moest met de trein naar huis en werd opgewacht in Nieuw-Lekkerland. Daar stonden ook weer mensen ons op te wachten. En voor het grote wonder Jaap. Jaap is van de zomer naar beneden gevallen van een dak en het is een wonder dat hij nog leeft. Maar nu stond hij ons zelfs op te wachten!!

We konden even lekker warm worden met een kopje koffie of thee en lekkere cake. Even bijpraten met familie en toen nam Jan Bouter het woord. Hij heeft het 2 bouwgroepen goed naar zijn zin gehad. De eerste groep had zijn kuren gehad maar ook de 2e groep. Maar natuurlijk was de 2e groep gezelliger.....Met al die overkanters......hahaha...
We konden terug kijken op goede bouwweken met een mooi resultaat en een mooie samenwerking. Laten we hopen dat God dit zegent en ook de jeugd zegent. We mogen dankbaar zijn dat God ons deze reis heeft gezegend en dat we weer veilig thuis zijn aangekomen. Maar het grootste wonder was nog wel dat Jaap ons op stond te wachten. Daarin zien we zeker Gods nabijheid.
Arie sloot af met gebed en vroeg daarin ook nog een zegen over degene die zijn achtergebleven.

En toen konden we naar huis. De groep nam nog afscheid van elkaar. Van "Mijn moeder zegt altijd" (Jan S) en "Meneer Koortslip" (Peter) en "Onze Ouwe Snurkerds" (Jan-Peter en Hans) en van "De Mannetjes Van De Stroom" (Gerard S en Jerobeam) en van "Een Hele Dot Overkanters" ( Jan H, Jan G, Wim en Christa) en van "Ons Opperhoofd" (Jan B).
Met elkaar hebben we 2 goede weken gehad. Gelachen, gehuild en gebeden. Op naar de reunie.............

5 opmerkingen:

  1. Bedankt voor jullie verslag van deze twee weken. Het was erg mooi om van ver toch heel dicht bij mee te genieten. Gods zegen op jullie verdere leven en ik hoop dat de dag komt dat er een fijne reünie gehouden kan worden Groetjes Alie Geleijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik wil jullie bedanken voor de mooi berichten die jullie hebben geschreven.
    Zo konden we van ver mee leven met wat jullie daar allemaal beleefde en ook wat voor werk jullie allemaal hebben gedaan.

    Ik hoop dat er weer genoeg giften binnen zullen komen zodat jullie volgend jaar toch weer naar Nicaraqua kunnen om de mensen te helpen, want er is nog genoeg te doen.

    Wij hier van de overkant zullen zeker proberen ons steentje bij te dragen om weer wat geld in te zamelen.

    Namens Wim wil ik jullie allemaal bedanken voor de fijne weken die jullie met elkaar hebben beleeft, en er is toch weer een band opgebouwd met iedereen.

    En Adwin, Suzan en Gerard nog hele goede weken in Nicaraqua.
    En Henk en Hannie willen we heel veel sterkte toewensen.

    Hartelijke Groeten
    Ria van Cappellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat jullie allemaal veilig zijn teruggekomen!
    De verslagen waren super. Soms wel beetje benieuwd wie er nu achter zat... :).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gerard waar blijft je verslag of doe je nu niets meer.
    We willen je wel blijven volgen.

    liefs gr je moeder

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ja inderdaad! wil ik een berichtje lezen en daarna 1 zelf plaatsen.... maarrre zijn jullie te druk?? ;-)
    Gaat alles goed? lukt het een beetje bij Isayana?
    X Anja

    BeantwoordenVerwijderen