vrijdag 18 februari 2011

De laatste werkdag en het afscheid..

Woensdagochtend waren we natuurlijk erg vroeg op pad..Door een aantal ongelukken waren we niet eerder op de bouw als anders maar wat geeft dat??We deden ook ons best.....
Mannen weer hard aan de slag want de planning was dinsdagavond al gemaakt en de vrouwen voor de laatste keer naar de Pali..Meneer de taxichauffeur van ver voor de oorlog met een auto van mogelijk nog ouder, wachtte op ons en we hebben hem netjes uitgelegd dat we donderdagochtend naar Nederland zouden gaat..Helaas, leugentje om bestwil want we vonden het niet zo netjes dat de beste meneer weer een dag op ons stond te wachten terwijl we er niet waren..

Tussen de middag waren Piet Jan en Hans wat later..De tijd vergeten..Het duurde zolang, dat de banaan op de saroma al helemaal bruin was..Niemand had een horloge en de dorst zorgde er toch voor dat ze maar eens polshoogte kwamen nemen in de kantine..

Woensdagmiddag werd er nog wat langer doorgewerkt..De huisjes moesten wel even afgeplaat worden..Aan de electriciteit was nog niets gedaan maar dat zie je niet op de foto..geen probleem volgens Henk..De meiden met de verf moesten nog hard aan de slag om alle voorgevels af te krijgen..dit komt natuurlijk wel op de foto..Ze kregen wel versterking bleek toen wij donderdag de rozen erop gingen schroeven..Straatjeugd liep nog met de verfspetters op hun shirten in het rond....

's Avonds hebben we voor de laatste keer in de Comedoor gegeten..Clara nog even netjes bedankt voor alle dingen die zij voor ons doet..wassen, schoonmaken, opruimen..Niets is teveel..

Donderdagochtend begon een beetje rommelig..Eerst gingen Suzan en Adwin voor de slippers..Dit was niet gelukt..De beste man was niet in z'n hokkie..
Rond half 10 zouden we naar de grote markt gaan..Dit gebeurde wel keurig op tijd..Piet zou rond 8 uur/ kwart over 8 naar zijn adoptiekind gaan en dit werd ook half 10..Dit gebeurde ook keurig op de Nica tijd...
Met zn alle naar de markt en op zoek naar spulletjes voor de Lentemarkt..Helemaal geslaagd en ook nog wat voor onszelf..
Lekker even rustig thuis gezeten en wat gedronken en om 3 uur naar Managua..Daar waren we op uiteraard op tijd en de straatjeugd was nog even aan het omkleden want die hadden wel gewerkt vandaag..
Rond 4 uur vertrokken we de wijk in..Heel bijzonder om (weer) mee te maken..Alle rozen werden erop geschroefd en soms zorgde dat ook wel voor hele mooie momenten..
Toen naar de kerk en die zat aardig vol..Eerst nog ff langs de C&A want we moesten allemaal een lange broek aan..
Zingen en een preekje..En toen alle bedankjes van de families..Het was heel bijzonder en natuurlijk was dit afscheid ook weer speciaal..
We kregen verschillende kadootjes van mensen en ze waren heel dankbaar voor het werk wat wij hadden gedaan..Jan sprak nog een woordje namens de groep en vertelde ook dat wij de straatjeugd heel dankbaar waren voor de samenwerking..Wij hopen dat er iets van die dankbaarheid van ons blijft hangen bij de jeugd..

Nu zijn alle koffers weer klaar voor vertrek en de meeste liggen al op bed..Even toch nog wat rusten tot kwart over 3..Dan is het weer zover en mogen we naar het vliegveld..

Helaas lukt het nu niet met de foto's dus die kunnen jullie weer bekijken als we thuis zijn..

Truste en tot zaterdagochtend in Dord!!!!
Adios Amigo's!!!!!!!!

4 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal,
    WAt is de tijd weer snel voorbij gegaan.
    We wensen jullie allemaal een hele goede terufg reis en een behouden aankomst.
    Veel liefs
    Ina en familie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Christa en de rest !!!!!!!
    De tijd vliegt, dat blijkt maar weer als je het goed naar je zin hebt. Jullie allemaal je best gedaan en toch nog geen stroom in die huisjes. Blijft er tenminste nog wat over voor Kees en de zijnen in Juni, toch Kees???
    Mooi om te horen dat er vandaar toch wel veel dankbaarheid voor jullie werk is. Dit geeft moed om hiermee door te gaan.
    Nou, Goeie thuisreis en een behouden aankomst toegebeden en gewenst.
    Gr van de Dijklaan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo allemaal

    We willen jullie een goede reis naar huis toe wensen en een behouden aankomst thuis.
    We hopen jullie morgen te ontmoeten met al jullie sterke verhalen.

    John succes nog verder, het zal wel even wennen zijn als die drukteschoppers vertrokken zijn.
    Heel veel wijsheid bij het vervolgen van het project en zo.

    Als ik het goed zie op de foto, dan is er dit keer weer een 'villa'gebouwd.
    Mooie en dankbare foto's in ieder geval.

    gr.Peter en Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie zitten nu inmiddels ergens in Amerika of ergens boven de oceaan. Zo te lezen hebben jullie twee goede weken gehad! Goede reis nog verder en succes met afkicken... ;-)

    Groeten,
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen