dinsdag 15 februari 2011

Zondag en maandag...

Na een dag waarin we weer veel hebben gedaan ook nog even een berichtje van ons..
Te beginnen bij zondag..Zondagochtend konden we weer lekker uitslapen en daarna vertrokken we naar de kerk..deze keer in Masaya..Dr waren weer een hoop vrienden en iedereen vond het gezellig elkaar weer te zien..Naast een verhaal over Mattheus 9 waren er weer een hoop dansen die werden opgevoerd..Martha probeert nog steeds alle jeugd uit de kerk enthousiast te krijgen en het was aardig gelukt..Isayana danste alleen een stukje en er werd ook nog een stukje gedaan voor valentijn..Jongens en meisjes met elkaar..(de jongens zijn hier precies hetzelfde als in nederland..oehhh wat was het stom zeg om met een meisje te dansen.......)
Na de dienst werden er nog even wat foto's gemaakt met oude vrienden en een leuke groepsfoto..Een snoepje hadden we ook weer bij ons en iedereen smulde er hard van..

Na de kerk werd het tijd voor de zondagse kop soep..Soep met een broodje..en een ijsje toe..heerlijk..Het plan van die middag werd nog een bezoek aan de vulkaan..Sommige waren er nog niet geweest en het was voor de rest weer anders als de vorige keer..
Christa is mee geweest van de vorige groep die de tekst "BOUWGROEP 2010" hadden neergelegd en nee..het ligt er niet meer..het was weggespoeld..Helaas!!!
Savonds zijn we nog bij Clara wezen eten..Lekker!!!Na nog een spelletje te hebben gedaan gingen de meeste al vrij snel naar bed want morgen zou weer een dag van hard werken worden....de meesten keken daar ook wel weer naar uit....Volgende keer als we gaan werken we zaterdag zeker door....( en de fanatiekelingen werken het hele weekend....)

Maandagochtend gingen we weer vol goede moed op weg..De gang van uit bed komen was wel wat moeilijk omdat de vorige ochtenden wat later waren maar toch..Na Corne te hebben voorzien van enkele zoenen omdat hij 26 is geworden werd er ontbeten en vertrokken richting Managua..
Deze ochtend zouden er meer mensen meegaan vanuit Masaya om aan de daken van de huisjes te werken..Omdat de auto van Omar helemaal vol zat met spullen gingen wij met Henk mee naar Managua..
Daar aangekomen werden de rollen verdeeld en de spullen opgezocht..De jongens vertrokken naar de huisjes en de meiden vertrokken richting de Pali..jaja..de weg gaat steeds beter!!!haha..
Veel werk werd vandaag weer verzet..huisjes werden beplaat en de daken van 3 huisjes werden er opgelegd..Het houtwerk ging ook gestaag door en met metselen werd ook weer een begin gemaakt in een ander huisje..
Rond 16.00 uur vertrokken we weer naar huis en de meiden waren voorzien van een Valentijnskadootje..Suzanne een schilderijtje met een Psalm dr op en Christa met een bloem..

Thuis aangekomen werd er eerst eens een lekker biertje gedronken..En daarna werd Corne zn verjaardag gevierd..Een Pinata..(pienjata = zo zeg je het) was er gekocht..de bedoeling was dat Corne deze met een stok en een blinddoek om kapot zou slaan..Er zaten snoepjes in..Ook had Adwin voor Suzanne nog een bosje rozen gekocht en John ook voor Brenda..Hij is nu lekker uiteten..
Wij zijn lekker bij Clara wezen eten en zij had speciaal voor Valentijn een kaarsje op tafel gezet..Piet en Christa hebben een hele romantische avond gehad..Gerard was wel een beetje jaloers en blies het kaarsje van ellende maar uit..Toevallig was er vanavond ook een stroomstoring..Dit was volgens Gerard om de stelletjes even wat tijd samen in het donker te geven...Wie weet.....

Nu zijn we weer thuis en straks waarschijnlijk nog een spelletje en een biertje en dan weer lekker naar bed..Savonds koelt het hier nog lekker af..Soms is het snachts zelfs een beetje koud..

Morgen hopen we weer hard aan de slag te gaan..

Veel liefs van ons!!!









Super helder weer bij de vulkaan, een prachtig uitzicht!!!

Henry geniet van de zwavelluchten!!


De jongens op het dak, en adwin en theo raggelen!


Pleun en Moisez met 2 bendeleden!
(we hebben het tegen moizes gezegd hoor arie, hopen dat tie het begrepen heeft!)

De dames met hun kleine vriendin!!

Wat een dotje he!

Casa Moisez, bizar wat een bende, de cementzakken liggen gewoon op de bank!

Pleun met zn nica chick!

Corne en zn pineata! Pooh zeg!

7 opmerkingen:

  1. Hallo luitjes,
    Het ziet er weer gezellig uit.
    Zeg Piet jij had toch van die stoere hemden
    meegenomen????
    K heb je er nog geen een keer mee gezien
    Hier vandaag weer lekker weer.zowaar een zonnetje.
    Werkse vandaag weer en Piet dat romantische avondje met Christa moeten jullie toch nog maar is uitleggen!!!!!
    Heeeeel Veel groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Corné,

    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je hebt die pop flink 'lens geslagen' zo te zien :) Wel bijzonder om daar je verjaardag te vieren, lijkt me. Hier wast ook gezellig, maar tgrote feestje is natuurlijk zaterdag... Als jullie fijn met een jetlag op zak weer thuis hopen te zijn.

    Wat vliegt de tijd zeg. Die 2 weken zijn zo om!

    Genietse en werkse nog even! De afronding van verschillende huisjes komt al echt in zicht aan de foto's te zien.

    Groetjes aan iedereen!
    Corina.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. halloa nicagangers!

    Zus je bent goed bezig met al die foto's haha
    lukt het een beetje met de camera??
    als de foto's van jou zijn ziet het er aardig uit:)
    kzag dat isayana ook weer van de partij was en jij weer helemaal blij bent ;)
    ben je al je speelgoed al kwijt van de wibra en de zeeman wat stonk dat in huis zeg pffft ;)
    kben morgen vrij dus ik ga jullie auto maar ff wassen denk ik.

    ik zie je zaterdag vast wel!!

    veel suc6 nog!

    xx Joost en Marit

    PS. dikke kus van pap en mam die druk bezig zijn met nelleke aan het verhuizen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heej lieve broer!!

    Hoe is het?
    Zoals we op de foto kunnen zien, ziet het er daar super gezellig uit!
    Met ons gaat het hier super goed! Elize heeft het naar dr zin op school wel super veel leren,maar is wel te doen. Sebastiaan na 2 weken school weer hard aan het werk. En met mijn gaat het ook heel goed. Nog even en dan moet ik al weer examen doen. Spannend:P

    Ik mis je best wel een beetje hoor, nu kan ik je even niet pesten:P
    Maarja joh je kom zaterdag al weer naar huis.

    Geniet er nog lekker van en werkse hea!

    Heel veel liefs, je zusje Marianne + Fam Deelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hen, ik geloof waarachies dat je spierballen gegroeid zijn. Liefs Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Ad en Suus, nog even en jullie zijn weer thuis.Zo te zien wordt er keihard gewerkt.
    Jan en Anita hebben een zoon,Samuel, nadere bijzonderheden hoor je wel als jullie weer thuis zijn. Geniet nog even want het is zo weer voorbij.
    Hartelijke Groeten en veel liefs,
    Pa, Ma en Stefan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo harde werkers
    Als ik zo de foto's bekijk hebben jullie al aardig wat gedaan. Wat zullen de Nica's blij zijn met jullie!Leuk om dit allemaal te zien.
    Corne, jij nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Weer eens wat anders om dat in Nicaragua te vieren zeg!
    Hier alles goed.
    Liefs en groeten Truus

    BeantwoordenVerwijderen