vrijdag 3 februari 2012

Donderdag..

Donderdag is er weer veel gebeurd op de bouw.
2 huisjes zijn geplaat. Jero en Jan H hebben een huisje geplaat. Jan S en Peter hebben ook een huisje geplaat. Althans, het binnenwandje bij Raiza is geplaat.
Ook op verschillende huisjes zit alweer een dak. De jongens van Henk doen dat. David en Beymar zijn druk bezig met het dak. Gisteren moest er een boom gekapt worden omdat het dak anders niet op het huisje paste. Beymar sloeg er een tak af en flats, zo op een hond. Beest janken natuurlijk. De mensen hier zijn niet zo goed voor elkaar maar zeker niet voor beesten. Suzan keek over het randje en de mensen keken naar Suzan waarom ze over het randje keek. Ze keken echt niet om naar die hond.
Het ging dus als een trein.

Na het harde werken gingen we lekker Kip Hawai eten bij Clara. Zelf de saus gemaakt en Clara de kip en de rijst. Het was weer heerlijk. Iedere dag eten William en Chepito ook mee. Die jongens eten normaal bij Henk en Hanny maar nu eten ze bij ons mee omdat Hanny er niet is. Ze missen Hanny verschrikkelijk maar door ons worden ze ook verschrikkelijk verwend dus voor even kunnen we ze het wel laten vergeten.

Na het eten was het tijd voor een jeugddienst in de kerk. En wie zit er als eerst in de kerk??? Jan Bouter. Ach, het houdt hem jong.
Er werd gezongen en Henk preekte over Ismael en Hagar. Dat er hier ook veel moeders zijn met kinderen zonder man/vader. Houdt het bij je eigen vrouw/man en je eigen kinderen. Dan komen er ook geen problemen met gebroken gezinnen of zwervende kinderen. Dit is hier in de wijk een heel toepasselijk stuk. Je snapt hier echt niets van de gezinnen. Een hele dot kinders in een huis, meerdere vrouwen, soms geen man, soms een wisselende man. Mannen lopen hier weer weg als ze niet meer voor hun gezin kunnen zorgen. Houdt het bij je eigen gezin en zorg daar goed voor!!
Ook werd er gedanst en gezongen voor Henk. Omdat Henk morgenochtend naar Nederland hoopt te vliegen. Dit wegens Hanny's ziekte.
Een vrouw wilde wat zingen en koos gewoon 2 nummers die al waren gezongen. Dat kan gewoon hier. Meiden gingen weer dansen en de jeugd deed ook nog wat. Precies hetzelfde als met de welkomsdienst maar wat geeft dat? Het komt uit een goed hart.
Jan B sprak nog namens de groep om Henk sterkte en veel succes te wensen. Ook hoopte Jan B dat Henk alles in Nicaragua los kon laten om nu voor Hanny er te zijn.
Na afloop van de dienst gingen we nog kijken in een lokaaltje wat is ingericht als borduurhonk. Daar worden borduurlessen gegeven door een vrouw uit de kerk. Borduren is in Nicaragua een traditie. Dat doen ze dan met witte stof en felle kleuren. Rose, groen of blauw. Zelfs jongens gaan deze lessen volgen.
Bij de kerk hebben we nog even staan praten en toen vertrokken we naar huis. Lekker een biertje en gewoon ff lekker slap tetteren tegen elkaar.
Het zou een rustige nacht worden, dachten we. Maar nee, helaas. Onze buurman was op stap geweest ofzo en meneer kwam stomdronken thuis. Nu vindt de beste man het een beetje rumoerig als er een bouwgroep is en hij ergert zich aan ons. Hij komt thuis en knalt de muziek aan. Niet zachtjes, nee kei en keihard. Opzich niets mis mee, alleen niet om 1 uur 's nachts vind Peter. Peter geeft een schreeuw en iedereen in Casa Jan is wakker. En wat doet de buurman?? Draait de volumeknop nog wat bij en de herrie wordt nog erger. Gerard O moest toch ff naar de wc en Adwin was ook wakker dus die deden samen ff een sigaretje en gingen daarna ook weer naar bed. Na een poosje was ook in Casa Jan de rust weer gekeerd.

Vandaag (vrijdag) wordt er in het eerste huisje ook stroom aangelegd. Gerard S en Jero zijn daar aan begonnen.
John en Adwin gaan weer naar Managua.
Er worden weer huisjes geplaat. Een groot huisje voor een jongen en z'n broertje. Die jongen slaapt bij z'n oma in bed. Oma lijkt compleet van de kaart en ze heeft soort Parkinson ofzo maar ze houdt niet van hanen. De hele dag is ze in de weer om die hanen weg te jagen met stenen. Maar oma is niet gek. De grond waar ongeveer de hele familie op woont is van oma en oma heeft de regie in handen.
Wim is bezig in de put bij Casa Jan. In de put is gisteren een muurtje gemetseld en nu kan er weer verder gegraven worden.
 zomaar wat kindjes uit de wijk!
 De bouwput,waar de koe over de net gegoten vloer heeft lopen stampen...
 Lekker pannekoeken eten!
een lieffie vanuit de wijk! wat strandballen (pelota) uitgedeelt! we voelen ons soms net sinterklaas in januari. 

 Een groot blik met allerlei rommeltjes, balletjes, sleutelhangers ed en je hebt zo een hele file van kinderen achter je aan!
 De dames van de folklore
 `Nieuw lekkerland heeft naaimachine s gesponsort, zodat de oude traditie uit massaya weer voortgezet kan worden, borduren. De kinderen konden zich in de kerk opgeven voor borduurles.
Deze machine s, echt van die ouderwetse singers, die kun je in nederland vast als antiek verkopen!

Bij ons is de dag alweer door de midden, christa is lekker eitjes aan t bakken dus dat wordt vast smullen zo! De dames zijn zeer tevreden over hoeveel er gegeten en gedronken wordt! Complimenten!!!
Bedankt voor alle reacties, de computer is hier weinig onbezet, iedereen wil graag weten of er nog familie heeft gereageerd!!!

Mensen, liefs van ons allemaal!

15 opmerkingen:

  1. Hola Nicagangers :)

    Lekker aan het werk in het zonnige Nicaragua!! terwijl hier de eerste schaatsen al over het ijs zijn gegleden (; (wat een verschil)

    ZO te lezen gaat alles super goedd!!
    Het gaat echt super snel, alweer een week voorbij!! geniet er nog maar van, voor je het weet is het voorbij. (veel te kort)

    Wat een nare buurman :) Misschien zijn oordopjes een idee??,, heb je minder last van tramalanto die slaapo..

    Gaan jullie morgen ook nog op stap?? of word het een rustig dagje en naar de markt??

    Doe de groetjes voor Chepito en William!!! en jullie allemaal !!!

    Fijn weekend!!

    Adiosos, Gwendolijne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    Je wilt toch niet zeggen dat m'n vader pannenkoeken eet???En werkt hij nog wel, samen met ome Jan, want het wordt geschreven wat ze aan het doen zijn???
    Leuk jullie jeugddienst, blijft iedereen jong bij!!Jammer dat Henk naar Nederland gaat.
    Misschien een tip voor de volgende keer, sluit gewoon de stroom af bij die vervelende buurman of laat hem mee werken....
    Succes nog even vandaag, voor ons zit de dag er bijna op. We hebben vanmorgen geschaatst en vanmiddag op het ijs gespeeld met Sven in de sneeuw. Ik zal nog wel wat foto's mailen.
    Met mama gaat het goed, ze heeft het veel te druk dat we langs kunnen komen of het is veel te koud. Het vriest nu weer 10 graden, nou dan ga ik niet 's avonds nog ff lekker naar buiten en mama ook niet. Ze zit hoog en droog, ha ha ha!!!
    We bellen iedere dag wel een paar keer.

    Dikke kus!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nog even snel een berichtje voordat hier alles het bed in duikt. peet ik wil echt even ruilen, als jij nu in het vliegtuig stapt en ik ook dan ben ik ook een weekje in de warmte want het is hier zo koud. sneeuw en ijs en brrr. dus please zullen we dat doen? kusss

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag Jan, Geniet lekker van de temperatuuur daar. Zoals je al gehoord zal hebben, is het hier behoorlijk koud. Vanochtend vroeg vroor het 13 graden en vanmiddag is er een flink pak sneeuw gevallen. (Gauw strooizout wezen kopen). Jan is voor het eerst niet met de motor maar met de auto naar zijn werk gegaan. Verder gaat het bij de schaatsers al aardig kriebelen; ze hopen op een molentocht volgende week. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en hebben de erwtensoep, rookworsten en punch al ingekocht. We weten dat je er ook altijd van genoten hebt, maar begrijpen dat de warmte je goed doet en natuurlijk vooral de voldoening van je werk daar. We blijven de berichten volgen; heel mooi allemaal. Hartelijke groeten en Gods zegen, ook aan alle anderen. Jan & Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi, een duidelijk verslag van alle akties. Ja Christa je staat nu op het computerscherm. Echt mooi zo'n trommel om uit te delen. Alle kinder ogen vol verwachting. Mariëlle smste net dat het -15 is dus ze ging nog even terug in bed brrr. Het is winter en het mist, prachtig om te zien. Alles wit van de rijp. Jammer dat Henk weg moest maar voor Hanny wel fijn dat hij bij haar komt. Nou iedereen de hartelijke groeten en Jan hield je de pannenkoeken binnen? Ik hoop dat jullie nog veel mensen blij kunnen maken. "Waar liefde woont gebied de Heer Zijn zegen". Liefs mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi die Peet,
    kerel,kerel van harte gefeliciteerd, wat ben ik blij dat je niet op je verjaardag er bent, want nu kan ik met een gerust hard gaan strooien en sneeuwscheuven,en misschien vanavond nog voetballen. Ik trek nog even een trui extra aan,en ga weer even aan het werk.
    hoi peet ik heb een tekening voor je als je terug komt fijne verjaardag Ilse.
    gefeliciteerd he peet, doen jullie daar ook risk, of skibo? ik ben aan het oefenen zodat ik het als je terug komt heel goed kan.sjaakie
    gefeliciteerd Peter wij vieren je verjaardag wel hier hor in de sneeuw en op het ijs. Geniet nog even van je laatste weekje ook wij kijken uit naar je thuis komst.
    groetjes van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Allemaal.

    Heerlijk om weer even alles te lezen wat jullie daar aan het doen zijn.
    De mannen hart aan het werk en de meiden zorgen voor iedereen.
    Leuke foto van Christa, geeft veel voldoening, om het uit te delen denk ik, maar hier ook om te zien dat de kinderen het leuk vinden.
    Hoe gaat het met Wim zijn de darmen weer wat rustiger, en Wim je hebt Anneke wel later schrikken met een smsje om s,morgens half 6 maar ze vond het wel leuk hoor.
    Het was hier gisteren slecht weer veel sneeuw.
    Maar vanmorgen is het hier een plaatje,ik zal wel veel foto's maken anders geloof je het niet, de zon komt op en alles is wit van de rijp, prachtig, maar wel erg kout.
    Geniet dus maar van de warmte daar.
    Gr Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha die Hans!

    Wat ontzettend leuk dat je gister ff belde! Iedereen vond het leuk om je ff te horen! Super!
    We hopen dat het vandaag lekker weer is en jullie heerlijk kunnen gaan zwemmen! Dat verdienen jullie wel!

    JP: gefeliciteerd met je verjaardag!

    Groetjes uit het koude, maar schitterend met sneeuw bedekte Nederland!

    Richard & Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha Broeders in de wamte! peeje, jannes en gerie.!
    Hoe istie daar?
    Jullie daar in de zon wij op het ijs zo hard als beton.!
    Gisteren zijn we met een clubie wezen schaatsen op de ijsbaan,veel gezelligheid daar!
    Jammer dat jullie dit moeten missen.
    Maar zorgen jullie nou maar goed voor de kindjes en huisjes daar. Dan wensen wij jullie nog veel plezier en warmte daar!

    Groetjes de broerders en zusters in de kou (il veliero clubie)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Nicagangers

    Allereerst Jan-Peter gefeliciteerd met je verjaardag wij hebben het ook meegemaakt en hebben besloten het volgende jaar het weer te doen van wegen de kosten.
    we volgen jullie uiteraard en zie dat het heel gezellig is volgens ons
    Jan Geleijn je bent een watje om te metselen met handschoenen
    je kan wel zie dat je niets gewend bent als je terug komt zullen we een vent van je maken.
    John en Adwin hoe gaan de zaken in Managua ik hoop dat je het daar af kan maken.
    Suzan en Adwin ben je al bij het huisje van Isajana wezen kijken .
    hier zitten we te wachten op het bericht dat de Molentochten gaan beginnen vannacht heeft het hier -15 graden gevroren en zagen alle bomen weer wit van de rijp een prachtige natuur hier.
    ook zijn we op de ijsbaan druk aan het schaatsen en hebben we volgende week wedstrijden.
    Peter je krijgt de groeten van de pleeg broertje ik zag hem op de ijsbaan en hij vindt die cowboy hoed ook wel leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hallo
    het vorige bericht is van kees en jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. he die pa,

    hoe is het?, het is hier bikkele met temp. van -15, maar goed overdag veel zon en erg mooi jammer dat erveel sneeuw gevallen is maar goed, de mannen zijn wel aan het schaatsen geweest alleen is de broere van ome kees er door gegaan. je kunt ook geen slechten plekken meer zien, dus best wel gevaarlijk. hoe gaat het verder bij jullie? zo te zien hebben jullie veel te doen, en is het best wel warm, het zal een hele overgang worden van temp. maar zoals het er nu naaruit ziet kunnen jullie de schaatsen ook nog onder binden.
    werk ze en pas goed op elkaar.

    groeten vanuit lekkerkerk
    en een dikke kus van jarno en sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Ad en Suus.
    Hoe is het met Adwins vinger? Heb je er veel last van met werken?
    Zo te lezen hebben jullie het weer erg druk.
    Het moet wel veel voldoening geven, als je ziet in wat voor een omstandigheden de mensen daar leven.
    Jullie lopen hier een hoop sneeuw en ijs mis, maar 30gr. boven nul is ook niet te versmaden.
    Hier gaat alles prima, Roos en Floor hebben het druk in hun nieuwe huis, dus geen tijd om te schaatsen.
    Het is een super leuk huisje.
    Werk ze weer de komende week en geniet van al het mooie wat jullie daar meemaken.
    Hartelijke groeten en veel liefs Pa en Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heej Peet

    Van harte gefeliciteerd met je 29e verjaardag!!!
    word het nog een beetje gevierd daar?

    succes verder allemaal met jullie mooie werk daar!!

    Groetjes
    Gerard,Marjoleen en Lean

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heej Gerard en anderen,

    Lekker even bijlezen na een weekendje weg te zijn geweest. Het gaat flink door dat bouwen... alleen weet ik niet waar jij mee bezig bent ;) Of ik moet er langsheen lezen. Je doet toch wel meer dan alleen sigaretjes roken neem ik aan :P.
    Burenoverlast heb je dus ook daar... hier houden de muren de herrie nog wat tegen. Daar wat minder misschien?
    Ik ga door naar het volgende verslag!

    Groetjes Elza

    BeantwoordenVerwijderen