donderdag 2 februari 2012

Woensdag..

Woensdag begon de dag een beetje anders.We gingen namelijk maar kort werken.
Er werd 's morgens stevig ontbeten want tot 11 uur kregen de mannen deze keer niets. Vol goede moed gingen ze aan de slag om de huisjes verder af te maken.

Verder met metselen bij een huisje. Jan H en Jero mochten dat gaan doen en vonden het niet echt handig. Zij maken gebruik van een bestaand deel van een huisje. Niets is hier haaks ofzo. Niet echt heel ideaal. Ook is het heel warm waar zij staan. Midden in de wijk zonder een windvlaagje.
Christa bleef vandaag in bed, zij had even overgegeven en was gewoon even van de kaart. Na een bed wissel met Jero en Hans heeft ze woensdagavond weer goed geslapen en is ze vandaag (donderdag) ook weer helemaal beter.
Woensdagmiddag gingen we zwemmen in Tipitapa. Een lekker zwembad met een hele mooie natuur erbij. Verschillende baden om lekker af te koelen na een paar dagen hard werken in de warme zon.
Na een relaxe middag kwam de groep weer terug bij Casa Jan en daar namen ze ook Jero weer mee die 's middags bij Christa was gebleven.
Lekker pizza eten bij Papa John. Heerlijk eten na een leuke middag.


Nu is het weer donderdag en zijn de jongens weer aan de gang gegaan. Adwin en John vertrekken naar Managua en de rest van de groep blijft hier in de wijk.

Jan B, Jan S, Peter zijn inmiddels klaar in Chillematio. Woensdagochtend hebben zij daar hun werk nog afgemaakt. Ook zij gaan vandaag in Masaya in de wijk aan de slag.


Voor Moeder Simons: Namens Jan. U heeft hem 2 werkbroeken meegegeven. 1 past niet dicht en 1 gaat om de dag in de was. Dus vandaar die goeie witte box..

Speciaal voor John....

Gerard komt even uit het huisje van Raiza. Hier is een gat de bestaande muur gemaakt. Er komt een kozijn in.

Jan H en Jero bij hun huisje. Het is hier erg warm. De muur wordt helemaal gemetseld omdat die huisje langs de weg staat.

John en Adwin graven verder in de put. Hier moet het afvalwater in terechtkomen van het wassen of het afwassen. Dat loopt hier normaal op straat maar van Henk mag dat niet meer. Ook de soort gezondheidsdienst/milieudienst vind dat niet goed meer.



Lekker afkoelen in het water. Alle mannen van de groep op een rijtje.



Ff een spelletje..


Gerard en Brandon..Brenda en Brandon gingen ook mee.


Lekker luieren.


Jan S, Gerard S en Peter op een oud vliegtuig.



En duiken maar..



Evenwichtsgestoord????


adiossos!!!

grande besos!

15 opmerkingen:

  1. Eerste reactie :). Dat is me nog niet eerder gebeurd. Dat zwembad ziet er super uit zeg!! Beetje meer écht, in plaats van een blauwe bak met water erin, zoals hier in NL. Lijkt me heerlijk, na hard werken (al ken ik dat natuurlijk niet écht: dat harde werken :D).

    Groetjes vanuit een nog steeds kouder wordend Nederland (op dit moment -5.3, ijs op de sloten en een weersvoorspelling van 10 cm sneeuw!).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi allemaal!

    Nounou.. dat ziet er goed uit daar bij het zwembad! Het ziet er naast jullie niet erg druk uit.. ; ) Wel lekker hoor zo´n dagje tussendoor!

    Vandaag weer hard aan het werk! Schiet het al een beetje op?
    Is alleen de jeugd uit Masaya er nu nog om te helpen, of komt de groep van Merlin en de jeugd uit Chillamatillo ook helpen?

    Succes nog!

    Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He JP, wat zie jij er cool uit zeg. Dik in't zweet. Tis wat anders dan plannen he? Word er niet gebakken en gebraden?
    Dan zie ik die mannen op een terrasje. Wat lekker luieren, dat zijn gewoon de senioren en die hebben dat echt nodig, broodnodige rust is dat, al mis ik Wimpie daarbij.
    Wanneer ik alle mannen op een rijtje zie, ben jij Hans de enige die drijft. Echt knap!
    En Johnnie, wie een kuil graaft voor een ander, mag hem zelluf ook weer dichtgooien. Met Adwin zo dicht aan de rand zou ik het niet vertrouwen. Voorzichtigheid gaat dan boven alles.
    Al met al zie ik al genoeg vorderingen. Vooral zo door blijven gaan mannen, meisje en een enkele vrouw. Rapidos.
    Gr.Piet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Gerard S
    Fijn dat jullie vorderen met het werk. Maar zo te zien hebben jullie wel eens een (verdiende) snipperdag!
    Dit werk is heel iets anders dan kabels trekken en aansluiten,
    maar zo kunnen jullie wel wat betekenen voor de verre naaste.
    Groeten uit de winterse Neptunusstraat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Louis en Marlies2 februari 2012 om 20:57

    Ha Ad en Suzie! Heerlijk hoor om even te ontspannen, na al het zwoegen! Mooi zwembad hoor, ziet er goed uit! Echt een wereld van verschil met hier qua temperatuur! Wij zitten ons warm te houden bij de allesbrander. Werkse en geniet van alles! We denken aan jullie en zijn trots op onze vriendjes!! Veel liefs!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi,
    Het kan natuurlijk niet zo zijn als er iemand ziek is dat er geen stukje geschreven wordt. Gelukkig staat er nu weer wat op.
    Fijn dat jullie weer lekker gewassen zijn in het zwembad. Wat is m'n vader aan het doen op die boomstam. Z'n kleinzoon heeft het van niemand vreemd.
    Genieten jullie nog maar lekker van het warme weertje, hier vriest het zo'n 10 graden en morgen gaat het ook nog sneeuwen.
    Veel plezier nog!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha Gerard,
    Wat fijn om te lezen, maar ook om tezien op de foto's wat jullie daar allemaal mogen doen. Mooi en dankbaar werk.Zo te zien heb je het er prima naar je zin. En gelukkig heb je ook nog tijd voor ontspanning, en om de omgeving te bekijken. Geniet er maar van, we wensen je nog een fijne periode toe.
    Een hartelijke groet uit Papendrecht van Marco en Els en kinders Breedveld

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hola.

    Fijn dat jullie toch weer een berichtje hebben geschreven, ik miste het wel even hoor.

    Het zwembad ziet er goed uit, moet er hier even niet aan denken om te gaan zwemmen.
    Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat, beterschap metde zieke.
    Ben vandaag druk geweest, Wim bij Johan en Arlette is een dochter geboren, en ik was om half 7 bij hun vanmorgen, en was om half 10 s,avonds pas thuis, ze moest een nachtje blijven, dus ik heb de kids nog naar bed gedaan.
    Ze heet Annelot, en weegt bijna 8 pond.
    Dus je begrijpt dat deze dag weer is om gevlogen.
    Morgen naar Anneke, vergeet je niet een berichtje te sturen ze is jarig hoor!!!!!!!!!!!!!

    Nou tot het volgende bericht.

    Gr uit een zeeeeeeeerrrr kouttttttt Nederland.
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo, is de houthakker Jan, een koffer vol hout aan het sprokkelen, voor de houtverkoop. Hier vriest het dat het kraakt dus ik denk dat de handel wel extra voorraad kan gebruiken. Vandaag gingen de eerste al te schaats over het ijs, wel gevaarlijk nog want er ligt nog zoveel open!!!
    Christa, jammer dat je ziek was. wel fijn dat het nu beter gaat, hoop dat je weer helemaal gezond mag worden. Gelukkig bleef Jero bij je, wel lief van hem. Ging je nu toch weer piza eten?????Of moest je nog teveel aan 9 december denken poehheebrrr.
    Moeten Jerobeam en ome Jan nou scheve muren bouwen? Ja, iemand zei eens: "Helemaal recht krijg je het nooit!", hahaha.
    Welk dier brengt Wim deze dag weer mee? Of zijn alle dieren deze dag veilig. Nou allemaal nog een fijne dag en hopen dat het jullie goed mag gaan. Welterust

    BeantwoordenVerwijderen
  10. He familie van 't Land hoe is t met de patient? Heb je er nog veel last van? Konijntjes zijn ook niet om op te eten he dat zie je maar weer!Jullie beleven weer genoeg zo te zien! Wel n beetje jaloers als ik jullie daar allemaal in korte broeken en hemdjes zie hor, hier ist echt beeeeeerekoud geen weer voor iemand die zo kouwelijks is als ikke :( maar wie weet wel op de schaats binnenkort das dan wel ff leuk misschien.
    Nou Adios weer en n kus van je allerkleinste nichtje (ze gaat lachen nu zoooo schattig!)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ha JP!

    Leuk hoor al die verhalen...!! Wat hoor ik? Je belt naar kantoor; precies als ik er niet ben?! En volgens de jongens heb je niet eens naar me gevraagd :'(, nou ik mis je wel hoor!

    Nee, maar leuk joh alle foto's! Hier ook alles goed, een echte winter hier, gezellig!

    Geniet van alles!

    Groetjes,
    Je leukste collega

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hej Ad en Suus!

    Geniet van de Temperatuur!!!!! hier ist nu begonnen met sneeuwen!! dus vanavond misschien wel lekker sleeen met de meiden! Het huisje is leuk joh! apart he dat jullie nu niet meer in ons oude huisje komen! over 3 wk zijn we over!
    Lisa-marie vind dat jullie maar gauw terug moeten komen, want dan komt ze logeren in het nijntjes bed! en dat jullie maar goed voor de arme kindjes moeten zorgen en ze veel snoepjes geven!

    liefs Roos en lisa-marie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hey mannetje, ik dacht eerst wat is tie bruin geworden maar toen zag ik dat het vuil was bah bah. wij zitten lekker een broodje te eten en we waren blij weer een berichtje te lezen. smorgens het eerste wat we doen is computer aan en ff kijken of er wat staat. hier gaat alles prima. we missen je wel maar de 1e week is al weer voorbij. morgen een fijne verjaardag he. wij zullen wel heeel hard zingen dus hou je oren maar goed open.
    een dikke kus van ons allemaal. x x x x x

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha Jan Simons,
    wat een indrukwekkende dingen zal jij meemaken, maar het is het mooiste wat er is om je zo voor een ander in te kunnen zetten. wij wensen jullie voor de komende week met zijn allen nog een zeer goede tijd toe.
    liefs van ons (de korporaaltjes)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ha die pa,
    hoe is het met je? Verlang je onderhand al een beetje naar huis? Je zit daar wel lekker warm, maar je denkt vast ook wel aan het schaatsen hier.... Vanmiddag is er superveel sneeuw gevallen. Uiteraard meteen grote chaos op de weg. Maar gelukkig weer veilig thuis. Hier verder alles goed met ons. Zometeen weer richting de cath. Vraag van de ds of jij Jan S. wil onderwijzen in hoofdstuk 18 en 19. Hij heeft vast zn boek wel bij zich ;-)
    Nou we missen je nu wel echt hoor hier. Nog heel veel succes en werkplezier de laatste week. Dikke kus van de Jonasjes

    BeantwoordenVerwijderen