maandag 6 februari 2012

Zondag..

Vanmorgen werden we uitgerust lekker wakker..De buurman had zich gisterenavond nog niet eens zo heel beroerd gedragen..De muziek ging af en toe wat harder maar over het algemeen viel het best wel mee..
Onze JP zorgde voor een heerlijk ontbijtje. Inclusief een gebakken ei en gebakken brood met kaas.. Hoewel sommige mensen hier met lange tanden van zaten te genieten......

Toen was het tijd om snel naar de kerk te rennen. Precies 10.00 uur waren we in de kerk. En weetje, we waren de eersten..Een vrouw met een verschrikkelijk harde stem was voorzanger en Carlos was dominee..Een preek, volgens ons over de Bergrede, was eigenlijk niet zo best te begrijpen maar dat gaf niet..Het was fijn om in de kerk te zijn..Het was echt benauwd deze ochtend dus hebben we lekker gezweet tijdens het preekje..

Na de kerk werden er plannen gemaakt voor de middag..Adwin en Suzan gingen naar de verjaardag van Brandon..Een groepje ging naar de vulkaan en de rest bleef thuis..Jan B is ziek vandaag..Hopelijk gaat het morgen weer beter..Het wordt, denk ik, alleen maar beter want de hereniging met z'n Truusje komt steeds dichterbij..

Bij de vulkaan was het weer indrukwekkend..We werden naar boven gebracht met een taxi en daar konden we een rondje lopen..De vulkaan rookte rustig dus er was niets aan de hand..Na een tijdje gingen we weer naar beneden met de taxi en toen kwam de grote vraag: Hoe gaan we vanaf het park naar huis?
Het antwoord kwam al snel. Met de bus..Allemaal in zo'n grote bus..We hebben nog even de Mol gezocht maar die zat niet in de bus..
Terug bij Casa Jan gingen Adwin en Suzan net weg. John had hen gehaald. De rest bleek bij La Amistad te zijn en de groep vertrok ook daarheen.. De jongens waren aan het voetballen en Wim en Christa besloten het Kuub spel te halen..Dit uitgezet en aan de slag..Helaas verloren Christa en Erlinde maar aan het eind van de middag waren de Nica's toch de winnaar..

Jan S ging pannekoeken bakken..Heerlijk voor ons avondeten..Gelukkig lag er ook nog brood op tafel want niet iedereen houdt van pannekoeken..Chepito en William kwamen ook eten en smulde van de pannekoeken met stroop en hagelslag en tomaat en komkommer..
Toen afgewassen en lekker even gerust..Nu is iedereen weer aardig bij kennis en zijn ook Adwin en Suzan weer terug..
Straks gaan we nog een bijbelstudie houden en zullen we op tijd naar bed gaan want morgen komt er weer een nieuwe werkdag..Gerard O is de taakverdeling aan het overdenken, maar is inmiddels weer wat anders aan het doen, dus we zien wel hoe het gaat lopen..


Carlos en Vincente..


Het kruis bij de vulkaan..


Het terrein bij de vulkaan..Deze foto is vanaf het kruis genomen..


De grote cirkel halverwege de foto is ook een grote krater..

Onder:
 Jan S, Jan G, Christa, JP, Jan H, Gerard S, Peter, Jerobeam en Wim bij de vulkaan..


De muur achter in de kerk..

Een dikke kus van ons allemaal en een lik aan Joepie..
 De verjaardag van Brandon! Twordt geviert in La Fuente, en werkelijk alles werd uit de kast getrokken. Een pineata, even groot als hijzelf. Ongeveer 40 kinderen, ijs, eten,taart, kadootjes heel het spul!
Blinddoek voor, stok in je handen, en slaan maar!
2 Grote cakes,
De pineata kapot, snoep eruit de kinderen vliegen erop af!

Dat was tie weer, we gaan nu de bijbel bestuderen!

Adiosos!

13 opmerkingen:

  1. Hè pa-tje, beterschap hè...ennu niet gelijk gaan zeggen dat er nog nooit iemand zo ziek is geweest als jij hè. Bouterpraat kan thuis wel weer.
    Groetjes Els en Balt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo allemaal,

    goedemorgen, hopelijk goed geslapen, was de buurman rustig? hier weer erg koud =/- -10
    brr. het commitee van de elfsteden is bij elkaar, spannend hor misschien zaterdag wel als jullie terug komen. tijd geleden dat het zo koud is geweest. jullie lekker zonnetje geniet er nog maar even van. werkse de komende week, en wij gaan aftellen tot horens

    groeten van de fam broere.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, wat een feest voor Brandon en z'n vrienden en vriendinnen. Hij is ook maar 1x per jaar jarig. De reis naar de vulkaan ziet er mooi uit. kHoop dat jullie lekker bij zijn voor de nieuwe werkweek. Hier blijft het winter maar door de sneeuw groeit het ijs nog niet snel genoeg voor de Elfstedentocht. Misschien wacht die wel tot jullie terug zijn???? Succes maandag en de hartelijke groeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goede morgen allemaal.

    Wat leuk voor Brandon, en wat een mooie taarten bakken ze daar.
    Jullie hebben lekker kunnen ontspannen,en nu op naar de laatste week.

    Ja hier komt de elfsteden koorts weer op gang,maar als het door gaat, zijn jullie net op tijd thuis.
    We houden jullie wel op de hoogte.

    Nu werkse voor straks, wij zijn al weer aan de gang, lekker zonnetje buiten maar wel kout.

    Gr uit Perkouw.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goede morgen allemaal

    Leuk al die verhalen en foto`s,zo kunnen we met jullie mee genieten van werk en ontspanning.

    Hier kunnen we leuke sneeuw foto`s maken erg koud maar wel apart jullie zitten te zweten onder de preek ,hier worden in sommige kerken de diensten in gekort omdat ze de kerk niet warm kunnen krijgen Bijv. in delft is de temperatuur in de kerk 2 graden boven 0.

    Geniet nog maar een poosje Gerard O voordat jij terug komt hoop ik dat het warmer is, maar dit mis je toch maar.

    Succes groetjes Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo bouwers,
    We zien dat ook jullie ploeg flink aan de gang is gegaan. Leuk ook jullie te volgen. Hier hebben we -17 van t weekend in de nacht gehad (Lelystad zelfs -22.9) en overdag -7. Heerlijk geschaatst op de ijsbaan, prachtige ijsvloer. (Molentocht in zicht, Elfsteden nog niet) Het is een leuke overgang om die warme zomerse plaatjes van jullie te zien. Wanneer jullie terug komen trek al jullie kleren maar over elkaar aan het zal flink wennen zijn. Nog heel veel plezier met het werk en elkaar.
    Groet, Sebastiaan, Petra, Lotte en Floortje de Ruijter

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heej Gerard,

    Ik zet er nooit O achter, maar met de afzender lijkt het me wel duidelijk :). Anders geef je maar een brul, dan doe ik het vanaf dan wel. Gave foto's van die krater zeg. Doet me een heel klein beetje aan Oostenrijk denken. Was jij ook meegeweest Gerard... of niet? En jij bent nu de werkvoorbereider: verdeling van taken? Je ziet... weer veel vragen, dus nog steeds tijd voor een mail :D.

    Tot jullie volgende verhaal. Nog steeds top zeg, de verhalen en super veel foto's!!

    Groetjes Elza

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jullie begrijpen de preek niet? Of verstaan jullie er niets van? Waar blijven jullie nou met je jarenlange spaanse lessen? Week in week uit blokken. Ben ik er af gegaan, zodat jullie meer aandacht kregen en blijkt het nog niet voldoende. Jammer hoor!
    Hé Jan B, wie gaat jou nou verzorgen. "Nooit ben ik ziek" riep tie altijd. Jij loopt altijd alle zwakke schapen achterna om die van medische tips en trics te voorzien. En nu? Loopt nu iedereen jou na met allerlei middeltjes om maar weer snel op je eigen benen te kunnen staan?.
    Nou kruip maar lekker onder de wol en zweten maar. Das toch het beste niewaar?
    Jullie zweten in de kerk, hier bibberen. Niet van zo'n donderpreek, maar van de kou. En tja, het animo voor Gods woord is op veel plaatsen allang onder het vriespunt gedaald.
    En of de elfstedentocht doorgaat weten we nog niet. Vol spanning wachten we op de verlossende uitspraak: "It giet oan!"
    Nou als jullie proberen af te koelen, zullen wij ons wel warm werken.
    Succes.
    Gr Piet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha Gerard O,

    Leuk om al die verhalen te lezen!We volgen je nog steeds.
    Hou je het nog uit daar al die tijd?

    Groetjes Jan en Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo lieve janneman, wat een belevenissen en dat op de zondag!! Heerlijk dat jij pannekoeken bakt zeker in je blote bassie, dat doe je thuis ook! Mams kookt lekkere erwtensoep want het is hier min 10! Kzal voor zaterdag voor jou lekker soepie maken hoor!Werk ze hoor en denk aan je goede korte boxen!! Liefs van mams en de hele horde Simons

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo allemaal/ hoi Gerard,
    Leuk om jullie belevenissen te lezen! Wat gebeurt er veel in zo'n korte tijd. Grappig om te zien hoe jullie in t-shirts en korte broeken rondlopen terwijl iedereen hier minimaal 2 broeken en 3 truien aan heeft! Vannacht wordt het opnieuw 16 graden onder nul.
    Iedereen nog een fijne week gewenst verder en een behouden thuiskomst. En oh ja, Gerard wat moet jij nou op zo'n paard dat moet je toch eens uitleggen... groetjes Bianca & Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hallo allemaal, JP gefeliciteerd. Hans de tweeling is zaterdag thuis gekomen, het gaat best goed met Samuel en Noa
    hoe verloop het werk goed! De tijd gaat weer dringen het is zo weer zaterdag Hier is het best koud maar het is goed te doen. nu allemaal de groeten van ons allen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ha JAn Peet,

    Wat leuk om alles te zien joh. Fijne reis en welkom aan de dotterbloem.

    Groeten klaas jolanda en jannerieke, anne-marieke

    BeantwoordenVerwijderen