woensdag 18 januari 2012

Dinsdag 17 januari.

Hoi allemaal,
Wij willen jullie graag vertellen wat we vandaag allemaal hebben gedaan. Wij vertellen wat de groep van 5 personen heeft beleefd.We zijn vertrokken met een stralende zon.Onderweg kwamen we heerlijk in de file zodat we heerlijk konden genieten van de omgeving en de uitlaatgassen.
Kees is verder gegaan met lassen. Jos is tussen de nica gezet om met het eerste huisje te beginnen.
Met een mooie bouwtekening we zetten deze er speciaal op voor Eysbrand Rozendaal.
De vloer breekt af waar je loopt maar de bekisting is nu gezet dus nu gaat het goed komen. Maar omdat er tussen andere huizen wordt gebouwd zitten er nu 3 buren zonder muren wat ze niet echt waarderen.
Het beton is gestort. In de middag zijn John en Kees het 2e huisje wezen stellen. Vandaag zijn Mieke en Jeanine boodschappen wezen doen. John had uitgelegd via een tekening hoe ze weer terug moesten komen.Naar de winkel zijn ze wezen lopen en uit de winkel kwamen er zoveel mensen op af maar met wie moet je mee en hoe leg je uit waar je moet zijn . Niemand weet hoe de straat heet. De beste oplossing was toch lopen maar de flessen drinken wegen toch wel door. Even rusten en aangesproken worden maar jammer die taal bariere.

Nu de werkzaamheden van de groep uit Chilimatillo...

De mensen in Chillimatillo hebben vandaag weer een mooie slag kunnen maken. Verschillende huisjes zijn al tot en met bandjes opgemetseld. Morgen kan er dus met het hout begonnen worden. Verder heeft Jan een groep schilders tot zijn beschikking waar je met een gerust hart u tegen kan zeggen!! Het terrein waar vandaan we werken, wordt namelijk ook wat opgeknapt. Het gebouw is vandaag voor de tweede maal in de lak gezet en verder is de buitenmuur helemaal in de grondverf gezet. Daarna zijn verschillende creatieve Nicaraguensen gaan schetsen en hoe!!!! Als het ingekleurd is, zal u er zeker een foto van zien!!!

Verder is de sfeer uitermate goed! Soms worden er klompen ingemetseld, stenen op mensen gemetseld of mensen met water afgekoeld... Dus mega productief... :)

Morgen wordt de groep in Managua aangevuld met wat extra mensen vanuit Chilimatillo en gaat daar de productie opgeschroeft worden... U wordt daar uiteraard van op de hoogte gehouden!!

Adios en gauw tot sinas!!
  

1 opmerking:

  1. Hee Janien en Mieke,

    Jammer dat jullie zijn gaan lopen hoor..Je verdwaalt maar 1 keer, je staat dan ongeveer doodsangsten uit dus de volgende keer zorg je dat je zeker de weg weet..haha..
    De weg: vanaf de Pali was het derecha (rechts), bij de stoplichten derecha, einde van de straat weer derecha, gelijk izkerda (links) en dan todo recto (rechtdoor)..

    Het is echt leuk om alle foto's en verhalen te lezen..

    Succes nog met bouwen en alle andere dingen..Vandaag (het is hier nu woensdagavond) lekker ff gerust of doen jullie daar niet aan??

    Liefs Christa

    BeantwoordenVerwijderen