dinsdag 10 januari 2012

werkbezoek

hallo allemaal

voor de gene die hier al eerder zijn geweest zijn hier foto's van de rontonde van masaya.
hier is een heel groot monument verrezen.

vandaag zijn we in chillematio en manuagua geweest om te kijke wat we er moeten gaan doen.
om met chillematio te beginnen.. we gaan hier de huisjes van groep wemeldingen afmaken.
en er nog enkele bij bouwen.

in dit gebied is de nood ook heel hoog. dit hebbe we ook mogen zien bij een gezin wat mogelijk ook een nieuw huisje krijgt. in het huisje slapen 3 kinderen op 1 bed zonder matras en als het waait  is het het zelfde als ze buiten slapen. het heeft op iedereen veel inpact gehad.
ook mochten we zien dat het WOORD in een huisje wat gebouwd is open lag dit gaf ons veel vertrouwen. dat bovenstaande waarheid mag worden.

hierna zijn we na managua gegaan om te kijken bij het huis wat opgeveiseld moet worden. waarbij we de gehele kapconstructie van 15 x 5 mtr ongeveer 75 cm moeten lichten.  we zijn op dit moment nog druk bezig met het uitdenken van de manier waarop dit het makkelijkst te realiseren is

 hannie minderhout had ons gevraagd om 2 jongens uit de wijk die zij als ze in nicaragua was te eten gaf ook mee te nemen als clara voor ons ging koken. dit was vanavond de eerste keer. waarbij de jongens heel erg genoten hebben van alles wat ze voorgeschoteld kregen.

morge hopen we voor ruim 2 dagen na omitepe te gaan omdaar het eiland te bezoeken en lekker vakantie te houden. we proberen jullie op de hoogte te houden van deze korte vakantie.

groetjes van ons allemaal
adios

5 opmerkingen:

  1. Hey daar!

    Leuke foto Jeanine!!
    Veel plezier de komende dagen:-)

    Liefs Nelleke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo!

    Ziet er gezellig uit zeg mam! En John ben jij je korte broeken vergeten, voorlopig zie ik jou alleen nog maar in lange broek! Zo te lezen is de nood hoog, er zijn in lekkerland genoeg mensen zeer ongeduldig om er wat aan te gaan doen, dus als jullie vast de funderingen ed storten, dan komen wij jullie helpen met de rest! Veel plezier op omoteppe, tschijnt een prachtig stukje Nicaragua te zijn!
    Veel liefs vanaf een zonnige van vlietstraat!

    Btw, adwin is vandaag een daagje op zee! Kben benieuwd of tie terug komt, of dat tie de kaptein opdracht geeft om gelijk door te varen,hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry John sorry, na de foto's nog een keer bekeken te hebben zag ik dat ik abuis was, sorry John sorry ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey hallo zeg!

    Hoe gaat het daar, ziet er allemaal gezellig uit. Komen jullie rap weer terug want dat brood smeren ben ik al flink zat hoor ma haha!
    Wij gaan lekker schoteltje zuurkool eten bij ad en suus, dus alles onder controle!

    Dikke kus(ook voor Gerard en voor Jan, want dat vinden jullie wel lekker)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jaja... alweer vakantie houden :). Geniet er allemaal van! Bijzonder monument zeg. Ik dacht even dat het een soort van parade was ofzo, carnaval ;).
    Groetjes Elza

    BeantwoordenVerwijderen