dinsdag 17 januari 2012

maandag 16 vervolg

Hoi Allemaal,
We zijn zo blij dat we jullie nu kunnen verblijden met het echte werk. De groep uit Managua heeft zich bezig gehouden met lassen en verven. Het eerste huisje wat vervangen zou worden is afgebroken.
Na het eten bij Clara werd Jeanine verrast met echte rozen van Kees. Daarna werd ze geblind doekt zoals ze in Nicaragua gewend zijn. en nu moest zij de pop die met een touw in de boom hing kapot slaan en Kees trok deze steeds omhoogen omlaag zodat het wel even duurde voordat de kop er af was.
Er rolde allemaal heerlijke snoepjes en lolly uit. Daarna was er koffie met taart. [Jeanine dankt de regelaars hiervoor]. Ook wil ze iedereen bedanken in welke vorm dan ook voor de felicitaties. Hartverwarmend super gracias!
Vanavond kwam Henk nog even langs voor de plannen voor het weekend te bespreken. Nu krijgen jullie het nieuws vande werkers uit Chillymatio.

In Chillymatio is een hoop werk te doen. Toen de groep van Chillymatio vanmorgen aankwam, samen met de jeugd uit Masaya, stond de jeugdbende van Chillymatio al klaar. De mannen onder ons maakte plannen voor de bouw, en werden onderling verdeeld in drie groepen. Ook de jeugdbende werd verdeeld.
De groep jongeren uit Masaya konden nog niet direct aan de slag doordat er nog geen verf was. Henk ging dit zodra hij tijd had halen. In deze tijd hebben wij (Gwendolijne, Jan en Caroline) een kennismakingsspel gedaan onder begeleiding van Diana. Zodra Henk terug kwam met het gekochte materiaal ging alles heel snel!
De jongeren uit Masaya hebben de buiten kant van de muur geschilderd met grondverf. Ook het lesgebouw werd al snel geschuurd, en daarna ook gelakt. Er stonden op een gegeven moment wel meer dan 20 kinderen rond het gebouw.
De jongens hebben vooral aan 2 huisjes gewerkt. De gemetselde muren staan beide overeind.
In het volgende bericht nog wat foto's van de ontwikkelingen daaar... : )

4 opmerkingen:

  1. Ha Mieke,wat sta je er gekleurd op....
    De reis gelukkig voorspoedig gegaan.
    Jij komt zeker helemaal bij daar in de warmte,oh nee,k`zie dat je toch je jas aanhebt.
    Hier een lekkere kou en schrappen als je s`morgens weg wilt.
    (trouwens geslaagd voor een jurk voor A ,t`was erg leuke en gezellig )

    groetjes uit Papendrecht

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Buenos dias!

    Como estas?
    Hihi, vanaf nu is het werkende leven begonnen, we hopen dat jullie er een beetje van kunnen genieten het is zo geweldig mooi om tussen al die bijzondere mensen te werken!! Soms heb je misschien wat problemen met de taal of zijn de spullen niet voorradig, maar hou vol!!!!!!
    Wij zijn druk met spullen pakken, 1 koffer zit al vol, en is afgepast 23 kilo!!!!!
    Mam, wat leuk kreeg je bloemen van pap!! Voor het eerst in z'n carrière, hihihi! Zonde joh, dat je die hello Kitty's kapot moest maken! De jongens hebben net hier gegeten twas erg gezellig! Adwin heeft voor pap geklust vandaag, blij dat dat ook weer achter de rug is! Nou, succes nog even hè,
    Liefs adwin en suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo allemaal, Hier lag er vanmorgen ijs in de sloot, dat is wat anders dan bij jullie, maar wees gerust het was maar voor korte tijd. Morgen gaat het weer regenen. Dik z,n auto staat er ook nog steeds. Leuk om al de foto,s weer te zien. die van dat uitje zien er ook geweldig mooi uit. Verder hier geen nieuws, groetjes Truus en Liesie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi mieke hoe is het? is het leuk om bouwvakker te zijn?
    hier gaat het allemaal wel goed aleen arjan moet naar sofia omdat z,n arm niet goed recht groeit
    Donderdag gaan we naar de schakel dan is er een beroepenmarkt dan ga ik iets vertellen hoe leuk het is om bouwvakker te zijn
    succes nog groetjes gert heleen en de kids

    BeantwoordenVerwijderen